Gorgeous Grunge! Op de eerste Koningsdag !


En eindelijk had ik dan ook mijn Gorgeous Grunge Stempelset binnen! Ik had al veel leuke ideeën voorbij zien komen op het net en kon nu lekker zelf aan de slag. Ik wilde graag laten zien dat er verschillende stijlen mogelijk zijn door het gebruik van verschillende kleuren en versieringen. Laten jullie me weten wat je ervan vindt?

Als eerste een "oranje" kaart (Calypso Coral) om maar even in de stijl van vandaag te blijven! Ik stempelde één van de stempels uit de set van Gorgeous Grunge in 4 verschillende kleuren (van links naar rechts): Pool Party, Crushed Curry, Pear Pizzazz en Calypso Coral op wit cardstock. De basiskaart is Calypso Coral cardstock. De tekst "so many smiles..." komt uit de stempelset Petite Pairs. Een leuke set vol kleine teksten voor verschillende gelegenheden!
De cirkel (1 3/4") is ook uit Calypso Coral geponst en het label (Artisan Label Punch) uit wit cardstock. De kleine bloemetjes (Itty bitty shapes punchpack) zijn ook uit wit cardstock geponst. De randen heb ik geinkt met - jawel - Calypso Coral! Zoals jullie ondertussen wel zullen begrijpen, is dat één van mijn favoriete kleuren op dit moment! Ik heb het witte cardstock omwikkeld met Baker's twine (Calypso Coral ;)) en daarna opgeplakt. De cirkel en label heb ik met Stampin' dimensionals (3D plakkers) opgeplakt en als finishing touch, de steentjes (Jewels) erop geplakt.
Als tweede maakte ik een vierkante kaart, met als basis kleur eindelijk iets anders dan Calypso Coral "Crumb Cake". De achtergrond heb ik met Crumb Cake inkt gestempeld en de schuine streepjes zijn direct op de kaart in "Real Red" gestempeld. Een andere mooie kleur van Stampin' Up! Het rode cardstock is ook Real Red en de tekst (van Petite Pairs) heb ik in Crumb Cake erop gestempeld, de randen zijn geinkt met Crumb Cake. De twee houten chevrons (pijltjes) komen uit de Essential Wooden Elements, dat is een set van ontzettend leuke houten figuurtjes, die je ook kan bewerken met inkt. Dus dat heb ik ook gedaan met wederom Crumb Cake. Je kan er dus ook teksten/motieven op stempelen. Dat geeft een leuk effect.
Het dessinpapier komt uit de Fresh Prints Designer Series. Ook deze randen, hoewel je het op de foto niet goed ziet, bewerkt met Crumb Cake inkt. Om het dessinpapier een touwtje gewikkeld en opgeplakt met dimensionals.
Deze kaart geeft een heel ander effect dan de vorige toch?


Voor deze kaart maakte ik ook een bijpassende envelop:
Als laatste in deze serie een scrapling, die ik overhield nadat ik de vierkante kaart uit een A4 had gesneden.

De achtergrond is gelijk aan die van de vierkante kaart. Daarna heb ik uit hetzelfde dessinpapier een bloem geponst (Pansy Punch) en de randen bewerkt met inkt. De rode bloem (Petite Petals Punch) en het label (Artisan Label Punch) beide uit Real Red cardstock geponst. De kleine bloemetjes (Itty bitty shapes) weer uit Crumb Cake. De randen van het label zijn geinkt met Real Red en de kleine bloemetjes met Crumb Cake. De tekst (Petite Pairs) ook Crumb Cake.
Als laatste het lint (Real Red) om het kaartje gevouwen en het label er overheen geplakt. Ik heb parels op de bloemetjes geplakt om het helemaal af te maken.
Oh, trouwens, de kleine bloemen en versieringen plak ik het liefst op met de mini glue dots! Wat een uitvinding!!


Gebruikte materialen (allen Stampin' Up!):


Zie je iets voorbij komen in één van mijn creaties waarvan je denkt...dat zou ik ook wel willen hebben? Neem dan contact met me op!

Groetjes en nog een fijne Koningsdag allemaal!!

IngridReacties

  1. Leuk zeg, "expres" vlekjes maken! Die crumb cake is een mooie kleur! Hoewel de kleinste van het stel, vind ik je scrapling het leukst! Leuk detail met dat lintje... Groetjes Joyce

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten